Interviews

Hieronder vind je een aantal interviews met Peter van 't Riet in tijdschriften en radioprogramma's.

Radio-interview met RTV-Oost over Joodse scheppingsverhalen
Op zondag 30 november 2014 werd een interview met Peter van 't Riet uitgezonden op Radio Oost in de rubriek Hoogtij. Onderwerp was zijn nieuwe boek over Joodse humor van Moos en Sam tot Abraham. Het interview ging voornamelijk over de witzen van Max Tailleur (hoofdstuk 2) en humor in de Bijbel (hoofdstuk 11). Het is te beluisteren via uitzending gemist: klik hier (wel even de eerste zes en een halve minuut journaal en eclame doorspoelen!).


Radio-interview met RTV-Oost over Joodse scheppingsverhalen
Op zondag 12 oktober 2014 werd door Radio Oost in de rubriek Hoogtij een interview met Peter van 't Riet uitgezonden naar aanleiding van zijn studie over Joodse scheppingsverhalen. Om het interview te beluisteren via uitzending gemist: klik hier. Wel even doorspoelen tot 21.00 minuten na het begin.


Radio-interview met RTV-Oost over het mensbeeld van de Tora
Op zondag 16 maart 2014 zond Radio Ooste een interview met Peter van 't Riet uit in de rubriek Hoogtij. Het onderwerp was "Het mensbeeld van de Tora naar zijn gelijknamige boek. U kunt de uitzending beluisteren op de website van Radio Oost:klik hier.


Interview met De Stentor n.a.v. het 25-jarig bestaan van de Stichting Judaica Zwolle en het afscheid van Peter van 't Riet als voorzitter
Op donderdag 1 november 2012 was een interview met Peter van 't Riet te lezen in dagblad De Stentor en op de website van De Stentor naar aanleiding van zijn afscheid als voorzitter van de Stichting Judaica Zwolle. 


Radio-interview met RTV-Oost over het joodse karakter van de evangeliën
Op zondag 20 februari 2011 was een interview met Peter van 't Riet te beluisteren op Radio Oost in de rubriek Hoogtij over de inhoud van zijn boek Zonder Tora leest niemand wel. Om de uitzending te openen in uw mediaplayer klik hier en sleep de tijdknop naar 4:50 min. om direct het interview te kunnen horen (vooraf zit een nieuwsuitzending van 5 minuten).


Boekbespreking in de IKON-radio Boekenrubriek DAW
10 november 2002 besprak Peter van 't Riet in de Boekenrubriek DAW van de IKON-radio het boek "Ieder zijn eigen Jezus" van Geza Vermes. Deze bespreking ie tevens gepubliceerd in: Judaica Bulletin 16, 4, Stichting Judaica Zwolle, juli 2003.


In de Tora bezitten we het belangrijkste instrument om de schepping te voltooien - Interviewer: Jan Drentje - 1984
Nota Bene, Schoolkrant van de Christelijke Lerarenopleiding Zwolle 10 december - Peter van 't Riet, geboren 21-6-'48 te Broek op Langendijk, is na de HBS-B met succes afgesloten te hebben Wiskunde gaan studeren. Na zijn kandidaats heeft hij ook psychologie gestudeerd omdat hij Wiskunde wat "te smal" vond. In 1975... Meer/More info...
This is the website of Peter van 't Riet